The Burton Blog

Vad vi alla kan göra för att bekämpa klimatkrisen och skydda våra berg

Om vi som snowboardåkare och friluftsentusiaster inte säger vad vi tycker för att försvara det vi älskar, vem kommer då att göra det?

Det bästa vi alla kan göra nu när vi kämpar med COVID-19-krisen är att ge vårt stöd till dem som behöver det. Men nu när vi får en inblick i hur livet ser ut utan snowboardåkning står vi också inför ett avgörande ögonblick för att utvärdera vår inställning till ännu en kris som på liknande sätt hotar våra vintersäsonger, nämligen klimatförändringarna.

Som bergens ambassadörer är det upp till oss att bedriva denna kamp för att bevara vår egen livsstil. De goda nyheterna är att vi fortfarande kan minska effekterna av klimatkrisen för att få en mer stabil och snöigare framtid. Bättre ännu är att vi vet vad vi måste göra. Fortsätt läsa för att se våra förslag på agerande nedan.

Klimatförändringarna är det största hotet mot vår livsstil som snowboardåkare.

Som ett globalt företag vet vi här på Burton att vi kan ha en större inverkan än enstaka individer och vi har redan gjort betydande ansträngningar för att främja våra hållbarhetsåtaganden, vilka vi också kommer att beskriva nedan. I och med att du lär dig om de ansträngningar som vi gör ska du fråga dig själv: Kommer du att titta tillbaka på den här tiden en dag och önska att du hade gjort mer?

Framsteg mot en mer hållbar snowboardindustri

I och med att Burton har vuxit från Jake Burton Carpenters garage till ett globalt företag under de senaste fyra decennierna har vi tagit vårt ansvar att skydda våra berg mer och mer på allvar, vilket inneburit att vi har satt upp vissa aggressiva mål som vi hoppas kunna uppnå i slutet av 2020. Här fokuserar vi på några stora steg som vi tagit där vi har kunnat göra mest framsteg hittills.

Målet för vår produktion av hardgoods är ett stort mål: Att minska vårt kolavtryck med 20 % för varje kategori av hardgood: brädor, boots, bindningar, hjälmar och skyddsglasögon. Vi använde en modellprogramvara för att utvärdera livscykeln för varje produkt och identifiera varje område där hög miljöpåverkan fanns. Sedan började vi arbeta för att minska dessa effekter genom att förbättra design, material, tillverkningssätt och energikällor.

Utan att kompromissa med teknisk prestanda visade det sig vara allt annat än lätt. Hittills har vi jämfört med vår produktionslinje under 2017 minskat vårt kolavtryck med 5 % för bindningar och 19 % för snowboards. Dessvärre är det så att kolavtrycket för andra produktkategorier faktiskt har ökat sedan 2017, eftersom vi introducerade innovativ teknik som StepOn och Magnatech. Vi fördubblar nu våra ansträngningar för att skaffa förnybar energi på fabriker i alla kategorier för att förbättra vår miljöpåverkan.

Fokus på snowboards

Här är tre sätt som vi har förbättrat kolavtrycket för våra snowboards.

Skippa lack. Från och med förra vintern produceras alla Burton-snowboards utan lack, vilket minskar utsläppen av växthusgaser och minskar användningen av otäcka kemikalier (kända som flyktiga organiska ämnen) avsevärt.

Skippa petroleum. Vi använder Super Sap®-harts tillverkat med biobaserade material, vilket minskar dess kolavtryck med 33 % jämfört med konventionella, petroleumbaserade hartser. Från och med denna vinter kommer alla Burton snowboards att tillverkas med Super Sap.®

Använd solenergi. Genom att arbeta med två av våra snowboardfabriker kunde de installera solpaneler på taket som kompenserar för deras elanvändning, med 25 % för den ena och 75 % för den andra. Båda dessa system installerades under 2019, så vi är redan på god väg med att minska vårt kolavtryck.

Nästa gång du överväger ett snowboardköp, oavsett om det är från Burton eller ett annat företag, ska du se till att du inte bara gör det bästa valet för dig själv, utan även för vår planet. Vi röstar ju trots allt med våra plånböcker.

20A-EarthDay-015.jpg
20A-EarthDay-014.jpg

Hjälpa ytterklädes- och klädindustrin att bli renare

Fixa systemet. Om du aldrig har funderat på vad som ligger bakom kläderna du bär, kommer här till att börja med några fakta för att ge dig en uppfattning.

  • Textilproduktionen skapar 20 % av världens industriella vattenföroreningar.
  • Textilproduktion använder globalt cirka 20 000 kemikalier, av vilka många är cancerframkallande.
  • Textilbruk kan generera betydande luftutsläpp genom att bränna kol för energi.

Med siffror som dessa är det tydligt att systemet är dysfunktionellt. Även om detaljhandlare vill göra bättre för miljön är material, processer och fabriker inte alltid redo att hantera dessa problem. Så för att göra framsteg har vi varit tvungna att trycka på ”ctrl+alt+delete” för hela systemet, och det har tagit oss nästan ett decennium att komma dit vi står idag.

Vår resa startade 2011, då vi ingick i ett samarbete med bluesign® för att säkerställa att våra textilier uppfyller deras (branschledande) standarder för effektiv användning av naturresurser för att skydda luften, minska mängden vatten vi använder och endast använda kemikalier som anses vara säkra för människor och planeten.

Människor och planeten är vår första prioritet. Och när vi nu befinner oss i 2020 kan vi säga att 49 % av alla våra softgoods-produkter (allt som inte är brädor, bagage, bindningar eller skyddsglasögon/hjälmar) uppfyller standarderna för bluesign®-systemet. Vårt mål för 2020 var att nå 100 % och vi gör definitivt framsteg: alla våra vår-/ sommarytterkläder är bluesign®-godkända, och för den kommande vintersäsongen kommer 98 % av våra ytterkläder, 94 % av första lagret och 79 % av våra ryggsäckar att vara det.

Tänk bara vad som är möjligt att åstadkomma. Vi kan stolt säga att vi har samarbetat med bluesign® själva som en partner för att utvidga riktlinjerna till nya produktkategorier, som handskar, mössor och bagage, så vi leder friluftsindustrin till nya möjligheter för oss alla att städa upp vår miljöpåverkan.

Så även om du tvekar när vi börjar prata om bluesign®, bör du känna till detta: den blå etiketten betyder att det är ett säkrare val för dig och för miljön.

Varför du borde bry dig

Earth-Day-V4.gif

Du kanske ser dessa siffror ovan och fokuserar på det faktum att vi inte ännu har uppnått 100 % av våra mål med 100 %. Det stämmer, det har vi inte. Det är vi skyldiga för.

Vi tror på transparens, då vi anser att framsteg inte alltid är en rak och okomplicerad utvecklingslinje, men vi tror att vi gör det rätta och står fast vid de stora framsteg som vi har gjort. Vi tar dig med oss ​​på denna resa eftersom vi tror att om vi kan hjälpa till att inspirera människor att bry sig så kan vi kräva mer av friluftsindustrin för att få en större kollektiv effekt.

Som vi sa tidigare – om vi snowboardåkare inte bryr oss mest om att skydda vår livsstil, vem kommer då att göra det?

Vad du kan göra

Nu har vi förhoppningsvis sagt tillräckligt för att bevisa att vi har åtagit oss att göra förändringar för att gynna miljön och att våra ansträngningar sträcker sig långt bortom Jordens dag. Nämnde vi att vi nyligen blev B-Corp för att stärka våra åtaganden för att påverka världen runt omkring oss positivt? Vi har gjort detta för att visa att vi tar plats vid bordet, och vi vill att resten av snowboardgemenskapen också ska dyka upp. Vilka av dessa förändringar kan du skriva under på för att ta oss vidare i frågan?

1. Utvärdera ditt kolavtryck

För att veta vart du är på väg, måste du veta var du har varit. Börja med att identifiera vilka områden i ditt eget liv som påverkar ditt eget kolavtryck och börja göra ändringar för att hantera dem.

2. Köp mindre och köp smart

Sluta stödja den snabba modebranschen och ta välgrundade beslut om de produkter du köper och vad deras påverkan på miljön har. I stället för att köpa nytt, vad kan du göra för att reparera det du har?

3. Flyg mindre och klimatkompensera

Minska antalet flyg du tar varje år och tillbringa mer tid åt att utforska din egen trädgård. Om du ändå flyger ska du se till att flyga direkt eftersom fler flygresor och landningar innebär mer bränsleförbrukning och försöka klimatkompensera för dina flyg.

4. Börja köra mindre

Börja samåka till och från jobbet eller berget, cykla, gå – gör i princip allt annat än att köra ensam i din bil. På Burton går de första platserna på anställdas parkeringsplats till samåkare och kreativa pendlare får bagels på fredagar – vad kan du göra på ditt eget kontor för att uppmuntra samåkning?

5. Förespråka högt och ofta

Låt dina lokala politiker höra det från dig: Överge fossila bränslen och satsa på renare energi. Att rösta är din grundläggande rättighet – använd den. På Burton införde vi nyligen betald ledighet för att rösta. Kan du få ditt eget företag att göra samma sak?

20A-EarthDay-01.jpg
20A-EarthDay-012.jpg
20A-EarthDay-016.jpg

Berätta i undersökningen nedan vilka åtaganden du gör under 2020 för att skydda vår livsstil och vår planet.

20A-Healthcare-0111.jpg

SHARE