The Burton Blog

Hur vi deltar i kampen för att bekämpa COVID-19 och hur du även kan göra det med

Uppdaterat 27 maj 2020.

Frågan vi ställer oss just nu är inte: När kan vi åka snowboard igen? Frågan är: Vad kan vi göra för att hjälpa till?

Det är tydligt att samhällets sjukvårdspersonal är våra hjältar. De har alltid varit en del av vår gemenskap, som snowboardåkare och friluftsentusiaster själva, och som de som tar hand om oss när vi är i behov av vård. Nu är det vår tur att visa att vi tar hand om dem med.

Och en sak är väldigt säkert: Vi är inte intresserade av något mindre än att ge allt vi har. Ja, den här ansträngningen tvingade oss att se bortom våra normala förmågor. Det fick oss att dyka djupt i det grumliga vattnet av regleringsprocesser och statlig byråkrati. Framstegen har längre tid än väntat.

Vi delar allt detta för att säga att vi gör vårt bästa för att hjälpa till och vi vill att du (ja, du!) ska stå vid vår sida i denna kamp. Läs vidare för att se vad du kan göra för att hjälpa oss göra en större skillnad än vad vi kan göra på egen hand.

20A-Healthcare-02.jpg
<3 <3 <3
20A-Healthcare-03.jpg
Det här är Catherine Logan, läkare. Hon är kirurg och en f*cking badass.

Hur vi stöttar sjukvårdspersonal

Vi donerar en halv miljon KN95-masker.

Vår första försändelse av 200 000 KN95-masker levererades till sjukhus över hela delstaten Vermont, där vi är baserade, och till Dartmouth-Hitchcock Medical Center i New Hampshire, där vår grundare Jake Burton Carpenter behandlades för Miller-Fisher Syndrome 2015. Nästa försändelser skickades till New York, pandemins centrum i USA, och den amerikanska regeringen kommer att fortsätta att bedöma vart framtida transporter kan ha störst effekt. Totalt har vi donerat 500 000 masker.

I maj 2020 gav vi de sista 12 lådorna (cirka 8 000 masker) till Vermont National Guard.

20A-Healthcare-05-02.jpg
Från vår äldsta fabrikspartner för snowboardbindningar, Fudakin ...
20A-Healthcare-04-02.gif
... till viktiga sjukhus nära vårt högkvarter som behöver stöd och leveranser.

Donna Carpenter, vår orädda chef och styrelseordförande, sa att det är en ”nationell skam” och ett ”grundläggande misslyckande” i det federala ledarskapet att vi befinner oss i den här situationen från första början, men en ära att snabbt kunna mobilisera Burtons leveranskedja för att hjälpa läkare, sjuksköterskor och andra osjälviska yrkesverksamma som räddar liv.

”Min familj hedrar de medkännande läkare, sjuksköterskor och sjukvårdspersonal som räddade min mans liv på Dartmouth-Hitchcock 2015 och även de som vårdade honom vid University of Vermont Medical Center där han fick cancerbehandlingar och palliativ vård”, sa hon. ”Att höra deras berättelser om brist på personlig skyddsutrustning är hjärtskärande. Jag önskar att vi kunde göra mer, men jag är glad att vi kan göra lite skillnad.”

20A-Healthcare-017.jpg
Chris, en del av teamet på Craigs, arbetar för att ta emot ansiktsmasker och få iväg dem till de platser som behöver dem.

Vi tar masker på stort allvar.

När CDC uppdaterade sin vägledning och bad allmänheten att börja bära ansiktsmasker kontaktade vi Threadworks, där våra mjuka varor utvecklas och tillverkas, för att förse våra anställda med icke-medicinsk personlig skyddsutrustning (Personal Protective Equipment, PPE). Vi producerade nästan 1 000 masker förra veckan med överskottsmaterial och skickar dem till vår personal och deras familjer runt om i världen.

20A-EmployeeMasks-012.jpg
20A-EmployeeMasks-013.jpg

Vi använder också våra anläggningar för att producera ansiktsskydd.

Eftersom PPE omfattar mer än ansiktsmasker har vi slutat tillverka snowboards på vår Craigs Prototype-anläggning i Burlington, VT och börjat tillverka ansiktsskydd istället. Under april månad hade vi som mål att producera 500 i veckan som vi ska distribuera till de sjukhus och anläggningar som behöver dem. Vår första försändelse går till Boston Children's Hospital, och vi ska fortsätta utvärdera de mest akuta behoven.

Från och med maj 2020 har vi producerat ungefär 6 600 fästen till ansiktsvisir (den återanvändbara delen) och cirka 21 000 ansiktsskydd (den genomskinliga delen som kan användas flera gånger innan den kastas) i Nordamerika. Skyddssatser skickades främst till Boston Children’s Hospital och UVM Medical Center (med mer eller mindre hälften till varje), med ytterligare lite mindre lokal distribution. I Europa arbetar vi tillsammans med en lokal tillverkade av ansiktsskydd i Tyrol för att distribuera 340 stycken till lokala utbildnings- och sjukvårdsanläggningar.

20A-Healthcare-012.jpg
Scott, Burtons Senior Design Engineer, har hjälpt till att se till att våra ansiktsskydd uppfyller alla certifieringar och standarder.
20A-Healthcare-013.jpg
Under normala förhållanden skulle detta team bygga brädor. Nu står de en och en halv meter från varandra och arbetar tillsammans för ett viktigt nytt projekt.

Vi har donerat mer än 1 600 Anon Optics-skidglasögon till Goggles for Docs.

När vi hörde att medicinsk personal kunde använda skidglasögon som PPE visste vi vad vi skulle göra. Hittills har vi donerat 1 600 Anon Optics-skidglasögon till Goggles for Docs i Nordamerika som samlar in och distribuerar nya och använda skidglasögon till sjukhus. Som de säger på sin webbplats: ”Till och med mörka skidglasögon är bättre än att någon hostar COVID i ansiktet på en.” Vi håller med. Även du kan donera dina egna skidglasögon till Goggles for Docs! Mer information finns på deras webbplats eller nedan här.

Här är en regional uppdatering om vart vi har donerat Anon-skidglasögon:

EUROPA: Vi har donerat 250 skidglasögon till sjukhus och vårdhem i Tyskland och Storbritannien, och vi kommer att fortsätta donera om vi får fler förfrågningar.

JAPAN: Hittills har 25 par Anon-skidglasögon donerats till Tokyo Medical Association.

AUSTRALIEN: Vi har lanserat en lokal förfrågan om donationer till Goggles for Docs Australien i samarbete med några av våra viktigaste detaljhandlare som agerar som avlämningsplatser. Vi matchar även de första 100 donationerna en för en med nya Anon-skidglasögon. Dessa är för Asien och Stillahavsområdet.

20A-Healthcare-015.jpg
Rachel bytte glas från speglade till bärnstensfärgade glas på några av de 1 300 Helix-skidglasögonen som Anon donerade till Goggles For Docs. De bärnstensfärgade glasen kommer att vara enklare att använda i en sjukhusmiljö och Helix-modellen passar över vanliga glasögon.
doctors and surgeons wearing anon goggles - goggles for docs.jpg
Läkare som bär Anon-skyddsglasögon anskaffade genom Goggles for Docs.
Two doctors wearing Anon goggles acquired through Goggles for Docs.jpg
Håller sig säkra och friska medan de tar hand om patienter.

Våra medarbetare har lanserat en gräsrotssatsning för att tillverka ansiktsmasker.

Dussintals av våra medarbetare har startat ett projekt som leds av anställda för att producera ansiktsmasker hemma. Hittills har gruppen startat med ett mål med 200 masker, och antalet växer varje dag. Vi kan inte betona det tillräckligt: vi är effektivare tillsammans än vi någonsin skulle vara på egen hand. Var och en av oss kan bidra till en enorm våg av stöd!

Photo Apr 03, 6 09 08 PM.jpg
Kim, marknadskoordinator på dagtid, mästare på tillverkning av ansiktsmasker på kvällen.
Lindsey Mask2.jpg
Varje timme är till hjälp. Har du några timmar över för att göra masker?
IMG_3553.jpg
Juni, utvecklingsdesigner, använder sina färdigheter för en god sak.

Vi öppnar vårt performer-program för sjukvårdsindustrin.

Burton performer-programmet erbjöds tidigare för anställda inom friluftsindustrin men nu är vi glada att utöka vår familj till dem som arbetar inom sjukvårdsbranschen. Genom att gå med i programmet får du 50 % rabatt på alla Burton-produkter, så när du har tagit dig till frontlinjen kan du njuta av din egen åktid i bergen. Om du inte arbetar inom hälsoindustrin, men känner någon som gör det, berätta för dem så att vi kan hjälpa så många människor som möjligt.

Hur du kan hjälpa till

Våra ansträngningar som företag är en sak, men med kraften i vårt gemenskap kan vi åstadkomma en massiv kollektiv inverkan. Här är vad du kan göra för att gå med oss.

1) Donera dina nya eller använda skidglasögon eller om du har några i reserv.

Har du ett par skidglasögon som du kan donera till Goggles for Docs? Förutom skidglasögon söker den nybildade organisationen även regionala koordinatorer och avlämningsplatser.

2) Sy och donera hemtillverkade ansiktsmasker.

Kan du lägga några timmar på att tillverka ansiktsmasker? Här är allt du behöver veta för att göra din egen.

Det finns några sätt vi kan få maskerna att hamna hos rätt personer som kan sedan återdistribuera dem till de områden som är mest i behov. Jo-Anne Fabrics är en lokal avlämningsplats för dessa masker. Dessutom erbjuder de för närvarande gratis masktillbehör på specifika platser till alla som är villiga att hjälpa till. Findthemasks.com är även en resurs både för människor som vill bidra med masker och för dem som behöver masker.

3) Var en granne, inte en främling.

Hör efter hur dina grannar, vänner, äldre eller familjer i riskzonen mår. Små handlingar av vänlighet, som att lämna matvaror på tröskeln, är verkligen till stor hjälp just nu. Om du har möjlighet, leverera till din lokala matbank eller donera blod.

20A-Healthcare-06.gif

4) Var försiktig. Stanna hemma för fan.

Ändra attityd från "Vad kan jag komma undan med?" till ”Vad är det bästa valet för allas bästa?” Ju mer vi kollektivt kan hålla oss till att stanna hemma, desto tidigare får vi alla njuta av att kunna vara ute igen. Och ja, snowboardsäsongen är ju över ändå. Acceptera det. Gå vidare.

Offpiståkning, att åka street på din skateboard och åka mountainbike kan kännas som de bästa sätten att hålla sig hälsosam samtidigt som du upprätthåller social distansering, men sjukhusanläggningar har inte utrymme eller bemanning att hantera några skador just nu. Genom att hålla dig hemma och ta det lugnt bidrar vi mycket till att plana ut kurvan.

Varje handling, stor eller liten, gör skillnad nu mer än någonsin. Ju mer samvetsgranna vi är, desto tidigare kommer vi att vara tillbaka utomhus och göra det vi älskar. Kom ihåg, det här måste vi alla lösa tillsammans.

Ta hand om hälsan, var försiktiga, hjälp varandra och håll kontakten.

20A-Healthcare-0111.jpg

SHARE