The Burton Blog

Stora nyheter: Vi är nu en certifierad B Corporation™

Företagande som en god kraft. Detta är vad det handlar om.

BCorp-Announcement-Internal-R2.gif

Vi ansluter oss till det stora antalet företag med liknande värderingar under B Corp™-certifieringen. Detta betyder att vi uppfyller de högt ställda kraven gällande hållbarhet, socialt ansvar, öppenhet och att själva säkerställa att kraven uppfylls. Det betyder helt enkelt, i våra ord, vi bryr oss om helheten. Metoder som är bra vår värld, är bra för oss. Enkelt, eller hur?

Det finns cirka 3000 företag som har den här certifieringen, men vi är det första snowboardföretaget som har uppnått dessa standarder. Genom att ha en positiv påverkan på vårt folk, vår spelplan och våra produkter hoppas vi kunna inspirera andra företag att följa i våra fotspår.

Vår VD Donna Carpenter uttryckte det på ett bra sätt: ”Burton har alltid stått för mer än snowboardåkning”, sa Donna. ”Våra värderingar gällande samhället, hållbarhet och kvinnors jämlikhet är en lika stor del av vår identitet som att vara banbrytande inom sporten. Nu mer än någonsin måste företag kliva fram och göra sina röster hörda gällande frågor som påverkar den värld vi alla delar. Så vi är alla mycket stolta över att ansluta oss till B Corp- communityn, som delar vårt engagemang när det gäller att hitta en balans mellan syfte och vinstmarginal.”

Vi kommer inte att gå in på allt i detalj, men här kommer några av de värderingar som gav oss denna certifiering.

”Burton har alltid stått för mer än snowboardåkning.”
WomensRiderRoundtable-kimmy-and-koa.jpg
Kimmy Fasani ger feedback under Rider Roundtable tillsammans med sin son, Koa. Tack, tekniken!

Socialt ansvar

Med graviditetsklausulen i våra atleters kontrakt, en kraftfull ny föräldrapolicy, fokus på kvinnligt ledarskap och genom att uppmuntra medarbetarna att ge tillbaka i form av volontärarbete under betald ledighet, hoppas vi på att kunna förbättra människors liv. Chill Foundation, vår icke-vinstdrivande satsning med fokus på ungdomar, är en pelare för vårt varumärke.

Politisk handling & miljöaktivism

Bergen behöver oss som förespråkare – detta är anledningen till att vi har ett nära samarbete med Protect Our Winters för att lobba för en positiv klimatpolitik. Under hela året arbetar vi med flera organisationer i syfte att influera lagstiftare att vidta positiva åtgärder gällande klimatkrisen. För inte så länge sedan stängde vi alla våra butiker och stoppade försäljningen online under 24 timmar för att stödja de globala klimatstrejkerna. Rigorösa hållbarhetsmål för 2020 säkerställer att kraven uppfylls.

091219_POWDC_JennSwain_SarahCrockett_JesseDawson_0598.jpg
Sarah Crockett, ansvarig för marknadsföring och Jenn Swain, senior hållbarhetschef, lobbar för en positiv klimatpolitik i USA:s parlamentsbyggnad Kapitolium.
Burton-Europe-Climate-Strike.jpeg
Vårt Innsbruck-kontor stod upp för planeten under den globala klimatstrejken.
IntervaleGleaning_BurtonGirls_Blotto_5658.jpg
Volontärarbete på ett lokalt jordbruk under betald arbetstid.

Tillverkning

Med hjälp av åtgärder såsom att reducera koldioxidavtrycket från våra huvudkontor och vår produkttillverkning, att köpa in miljömärkta material samt vårt Pass Along-program åtar vi oss att noggrant överväga vår leveranskedja från råvaror till deponi. Vi arbetar med 100 % bluesign®-produkter vad gäller alla våra textiler.

bluesign Approved Burton apparel.
Burton bluesign®-produkter

Bättre företagsmetoder

Genom att förbinda oss till rättvisa arbetsmetoder och säkra arbetsvillkor i hela vår leveranskedja och säkerställa att fabrikerna uppfyller höga internationella standarder för mänskliga rättigheter, strävar vi efter att hålla verksamheten transparent, säker och gynnsam för alla.

Utveckling är det som gäller inom snowboarding samt för våra företagsmetoder, så vi kommer att hålla er uppdaterade i takt med att vi förbättrar verksamheten. Vi är mycket glada över att har B Corp™-communityn som en värdefull resurs under vår färd framåt.


SHARE