The Burton Blog

Vad är Burton MINE77-kollektionen?

Burton MINE77-kollektionen

Burton MINE77-kollektionen är en produktlinje i ständig utveckling med ytterkläder, kläder och utrustning för snowboarding i begränsad upplaga. Den kännetecknas av okonventionella mönster, djärva färger och funktionalitet utanför ramarna som är designade för att utmana förväntningarna.

MINE77-kollektionen etablerades ursprungligen som ett kreativt outlet för Jake Burton Carpenter (grundaren av Burton Snowboards) för att förverkliga sina mest originella idéer och har blivit en stapelvara i snowboardstil med åkare från hela världen som väntar på nästa unika design eller samarbete.

  • En kort historik över MINE77
  • Burton MINE77: Meningen bakom namnet
  • Form möter funktion med MINE77

En kort historik över MINE77

burton-mine77-lake-louise.jpg
En skiss över en åkdräkt från 1985 från Jakes anteckningsbok.

Burton MINE77 lanserades i december 2018 som en möjlighet för Jake att fullt ut innefatta sin kärlek till produktutveckling med fokus på funktionalitet och kreativt uttryck. Men det betyder inte att andra ytterklädeskollektioner från Burton inte var progressiva eller visionära, både [ak] och Analog var banbrytande i sin egen rätt.

Icke desto mindre var den stora utmaningen med MINE77-kollektionen att investera mycket tid och energi i helt nya, okonventionella designer som kanske endast tilltalar en liten nisch av åkare. Som tur var hade MINE77 inte samma förväntningar som de större ytterkläderlinjerna eftersom den skulle produceras i mycket små kollektioner i begränsad upplaga. Detta gjorde det möjligt för Jake att tänka utanför ramarna, i form och funktion, samtidigt som han förblev trogen sitt mål att tänja på sina kreativa gränser.

burton-mine77-mammoth.jpg

För att ta sig från Jakes tankar till berget förlitade sig varje artikel i MINE77-kollektionerna mycket på input från Burtons teamåkare och designers. Om du någonsin har sett frasen ”the Mines is ours”, så är detta var den syftar på. Det är en hänvisning till det samarbete som krävs för att producera MINE77-produkter. Åkarnas feedback är den inte så Hemligheten hos Burton, speciellt när det gäller att designa funktionell utrustning.

burton-mine77-product-details.jpg
Produktdetaljer för burton mine77

När Burton MINE77 lanserades blev det en omedelbar hit. Snowboardåkare överallt identifierade sig med Jakes vision och originalitet. Svaret var en påminnelse om hur viktigt det är att följa din passion och göra det du älskar. Jake var bara glad över att ha detta nya kreativa utlopp för att utforska sina idéer.

burton-mine77-current-collection.jpg
Mine 77 snowboardbindningar

Sedan Jakes bortgång tog hans yngste son Timi Carpenter över ett tag och på senare tid har Burton-familjen av designers och proffsåkare fortsatt att förnya kollektionen, utvecklat nya idéer utanför ramarna och för vidare Jakes vision.

Burton MINE77: Meningen bakom namnet

burton-mine77-group-photo.jpg

MINE77-namnet valdes noggrant ut av Jake och har flera lager av betydelse bakom sig:

  • Mine var ett internt skämt mellan Jake och den nära surfarvännen Benji Weatherley, som brukade ta grejer från Jake och säga, ”Mine!” (min) för att skoja med Jakes possessiva sida.
  • Mine var också en referens till en gruva under jorden, en plats där man kan hitta värdefulla saker, som guld eller ädelstenar. I den här gruvan hittar du snowboardingpärlor, som brädor i begränsad upplaga, boots, bindningar och ytterkläder.
  • Slutligen är siffran 77 i MINE77 en referens till 1977, året då Jake grundade Burton Snowboards.

Förutom att bära namnet MINE77 har varje del i kollektionen en liten etikett som lyder ”Designed and Tested by Jake Burton Carpenter” eller ”In Commemoration of Jake Burton Carpenter”, beroende på när den tillverkades. Ride on, Jake.

Burton MINE77: Där funktion möter form

burton-mine77-double-tongue-boots.jpg
Mine77 snowboardboots

Det kanske låter klyschigt, men Burton MINE77-kollektionen är där funktion möter form. Vi säger funktion först, för om det inte fungerar, varför skulle du bära det?

burton-mine77-in-nature.jpg

Jakes inspiration för MINE77 var en eklektisk blandning av idéer som inspirerades av aha-upplevelser i backarna, koncept han diskuterade med andra åkare och motiv han stötte på när han upplevde andra kulturer runt om i världen. När dessa idéer väl hade tagit form lade dessutom Jake till en hel del personlighet. Detta är hur unika produkter som MINE77 Paul's Boutique snowboard (ett samarbete med Burton, Beastie Boys och fotografen Ricky Powell), MINE77 Bar Backpack och MINE77 Insulated Poncho kom till.

burton-mine77-luke-olivia.jpg

Vill du se var allt började? Kolla in de tre första MINE77-kollektionerna:

Med varje Burton MINE77-kollektion som levererar nya tryck, färger, design och unika produkter, finns det definitivt något som passar varje åkares stil. Det vill säga, förutsatt att du är snabb nog att snappa upp det innan det är slutsålt.

Könsneutrala designer som inte kompromissar

Burton-mine77-gender-neutral.jpg

Du kommer att märka att ingen av MINE77-produkterna innehåller termen ”herr” eller ”dam”, och det är avsiktligt. På Burton tror vi att en del av att vara en individ innebär att definiera sin egen stil, och vi har inte för avsikt att begränsa någons personliga uttryck med en jäkla etikett.

Snowboarding har aldrig handlat om att följa konventionen och MINE77 är samma sak. Kollektionen är till för alla, med passformer, färger och tryck som trotsar konventionella gränser.

Exceptionell kvalitet

burton-mine77-hiking.jpg

Precis som Burtons [ak] linje erbjuder MINE77 kompromisslös kvalitet och material – vi använder bara det bästa. Detta innebär GORE-TEX vattentäta/ventilerande membran, PrimaLoft syntetisk värmeisolering och YKK-dragkedjor. De är också byggda för att hålla, och för att se till att du har tryggheten som krävs för att använda din MINE77-utrustning dag ut och dag in, täcks den av Burtons begränsade livstidsgaranti.


SHARE