The Burton Blog

Idéer för snowboardåkning i trädgården och inomhus för barnen

Det finns ingen anledning till att inte låta barnen hålla igång snowboardåkandet året runt.

Oavsett om säsongen är över, vädret sviker eller du undviker en global pandemi så har vi en lösning för dig. Med våra Riglet-brädor, tillbehör och lite kreativitet kan du få hela familjen att utveckla väsentliga färdigheter hemifrån. Det kommer inte att ersätta känslan av att åka i backarna men det är ett utmärkt sätt att inte förlora kontakt med brädan och fortsätta stå sidledes.

Vad du behöver för att komma igång

Om du inte redan har dem så är det några saker du behöver:

  • Vår Riglet-snowboard är en 90 cm plastsnowboard med kantfri konstruktion som designades som en övningsbräda för barn. Greppdynorna ovanpå på Riglet-brädan hjälper dina barn att stå kvar på brädan utan bindningar. När de väl känner sig bekväma med det kan du lägga till bindningar för en komplett upplevelse.
  • Vårt Riglet-handtag gör det möjligt för dig att dra runt dem på alla ytor utan mycket friktion både inne och ute. Det är ett justerbart handtag som kan fästas på valfri Burton-snowboard i storlekarna 80–120 cm.
Riglet-Ambassador-Sophie-showing-us-her-best-indy-grab.jpg
Riglet-ambassadören Sophie visar oss sin bästa Indy Grab.
Balancing-and-Grab-Games---Riglet-Ambassador-Neva-giving-us-a-proper-look-at-foot-to-foot-technique-.jpg
Riglet-ambassadören Neva visar hur man gör ”fot till fot”-tekniken.

Snowboardlekar i trädgården eller inomhus

Och nu till den roliga delen. Det finns många fysiska färdigheter, som balans och tryck, som du kan träna hemma för att förbereda dig för åkning i backarna. Leken nedan kommer att roa dina barn samtidigt som de bygger upp sitt självförtroende på brädan. Vi inkluderade även några hushållsartiklar som du kan använda för att skapa dina egna banor inomhus eller i trädgården när de väl har lärt sig grunderna.

Backyard snowboarding - Emma pulls Sophie on the Riglet pulling .jpg
Det behövs ingen snö för att dessa systrar ska leka tillsammans i trädgården.

Lekar för att öva upp balans och grepp

Greppa Riglet-brädan och några hushållsartiklar som till exempel uppskurna skumstänger, två yogablock, två kuddar... allt som kräver lite balansering. Ställ upp brädan så att den vilar jämnt på balansföremålen med stöd för både nose och tail. När den är balanserad kan du låta barnet hoppa på brädan och öva på dessa rörelser:

  • Fot till fot: Öva på att ta sig från vänster fot till höger fot och fram och tillbaka. I en lektion skulle detta kallas att förflytta din vikt från brädans nose till brädans tail. (En rörelse som liknar detta kallas ”tå till häl”, och då handlar det om att vända på det och flytta vikten från tårna till hälarna.)

v3_Balancing-and-Grab-Games---Foot-to-foot-helps-establish-the-fundamentals-for-turning.jpg

  • Böjning och sträckning: I den här rörelsen kommer de att öva sig på att böja sig lågt (flexion) på brädan och sedan sträcka sig så långt det går (extension). Detta kommer att få dem att känna att de har bättre balans och stärka snowboardmusklerna när de står på brädan. Gör det roligt och låtsas att de försöker vinna en limbolek.

v3_Balancing-and-Grab-Games---Flexion-and-Extension-are-good-balancing-skills-to-practice-at-home-.jpg

  • Rotation: en av de roligaste rörelserna för barn (och vuxna) är att öva på att rotera kroppen åt vänster och höger. När de har bemästrat det kan de till och med uppmuntra dem att lägga till ett hopp och försöka sig på en 180. För lätt? Prova en 360!
  • Grepp: låt dem öva på sina favoritgrepp medan de balanserar på brädan. Några idéer för grepp är tail grab, nose grab, eller indy grab.

Ingen förklarar det bättre än våra egna Burton-teamatleter. Kolla in den här inomhuslektionen för snowboard som de har skapat för att ta del av en komplett 20-minuterslektion.

Nivå 1: Introduktion till hinderbana

Det finns utrymme för variation och kreativitet när du bygger din bana. Eller varför inte låta barnen göra det! Här kommer några exempel som kan hjälpa dig att skapa en enkel bana. Hämta till att börja med allt som du kan placera på mattan som kan fungera som ett hinder – stolar, kuddar, leksaker. Låt sedan en förälder eller ett syskon ta tag i Riglet-snöret och dra runt barnet genom banan.

Nivå 2: Nästa nivå av bana

Fortsätt lägga till hinder på banan för att göra utmaningen större. Det kan vara kul att lägga till hinder där de kan pausa och fånga en boll medan de håller sin snowboardposition, eller kasta in bollen i en tvättkorg eller papperskorg. Du kan använda två pallar och kvastar för att skapa ett limbo-spel för att öva flexion och förlängning, eller öka utmaningen med 180- eller 360-snurr för att öva på rotation. Du kan använda hela din kreativitet här – gör det roligt!

Nivå 3: Den ultimata banan

Ta allting från nivå 1 och nivå 2 och ta det ett steg längre. Försök fästa en rockring mellan två stolar för att skapa en tunnel eller hitta föremål i ditt hem för att skapa en gungbräda. För att skapa en gungbräda kan du använda en foam roller som bas och en platt bräda eller tjock bit kartong som topp. Som en extra utmaning kan du låta barnen öva på att greppa brädan genom hela banan.

Level-3---The-Ultimate-Course---Sophie-and-mom-Christelle-pulling-us-through-their-Ultimate-Course.gif
Sophie och Emma åker ett varv på sin Riglet snowboarding-bana i hemmet.

Oavsett om du åker på gräs, snö eller mattan, använd hashtaggen #BurtonRiglet i dina sociala medie-inlägg för att visa oss din familjs framsteg. För fler snowboardlekar för barn i hemmet och mycket annat, följ @BurtonRiglet. Se nu till att ha så roligt som möjligt.


SHARE