The Burton Blog

En nybörjarguide till snowboardåkning

by Lesley Betts

Hej, vad roligt att du vill börja åka snowboard!

Det ska inte vara komplicerat att köpa din första snowboard, men det finns några viktiga saker att tänka på och många produkter att välja bland. Vi har skrivit den här guiden för att göra det lätt att hitta precis det du behöver i backarna. Låt oss börja.

Välja bräda

Vi tillverkar en mängd fantastiska brädor, men några av dem passar särskilt bra för nybörjare. När du väljer snowboard behöver du tänka på brädans form och böjningsprofil. Kombinationen av form och böjning ger brädan sin personlighet och avgör i vilken typ av terräng brädan presterar som bäst.

 • Hideaway har mjuk flex och ger dig självsäkerhet i backarna. Den är riktningsformad och hjälper nybörjare att lära sig svänga. Flat Top-böjningsprofilen håller kontaktpunkterna borta från snön för en smidig åkning. Brädan är designad för att ta dig till nästa nivå i din snowboardåkning.
 • Yeasayer Flying V är en mångsidig, mediumflexande bräda gjord för alla typer av åkning. Flying V har en böjningsprofil som ger dig det bästa av två världar – smidig rocker fram och bak, plus kraftfull camber under fötterna för mer kontroll när du carvar. Yeasayer Flying V har en dubbelsidig form som gör att du kan åka i båda riktningar utan problem.
Lesley Betts and the Burton Yeasayer snowboard
Yeasayer Flying V

Välja boots och bindningar

När du väljer bindningar ska du tänka på flex och justerbarhet. Det är viktigt att bindningen kompletterar brädans flex. Det finns en mängd olika sätt du kan justera bindningarna på så att de passar dina behov: vinklar, hi-back-rotation, justerbara remmar – allt kan finjusteras efter dig!

 • Stiletto är en lätt bindning med mjuk flex som är perfekt när du lär dig åka. Bindningen är försedd med vår Re:Flex™-teknologi som förbättrar brädans flex och känsla och är kompatibel med valfri snowboard. Om du vill ha komfort och smidighet är det här rätta valet.
 • För bästa möjliga kontakt rekommenderar vi Scribe EST. Den här bindningen är försedd med vår EST® (extra sensory technology), som avlägsnar materialen under fötterna och ersätter dem med dämpning för en bekväm åkning med flex och känsla. Scribe EST är en mjuk till medelflexande bindning som passar perfekt för åkning i alla typer av backar.

När det gäller dina boots bör du prioritera komfort och värme. Du kan ha en fantastisk bräda, tekniska bindningar och en blå himmel med solsken ovanför dig, men inget av det spelar någon roll om inte dina fötter har det bekvämt. För nybörjare kan det vara bra att välja mjukare boots. Det är även viktigt att tänka på vilken typ av snörning du föredrar: Speed Zone™ eller Boa®.

 • Mint är boots med mjuk flex och vårt Speed Zone™-snörningssystem. Systemet gör att du kan kontrollera de övre och undre zonerna av dina boots oberoende av varandra för en anpassad, personlig passform.
 • Limelight Boa® är också en fantastisk nybörjarboot med mjuk till medelmjuk flex, men de har bara ett Boa®-snörningssystem – vilket gör att du kan snöra på dig dina boots med en enkel vridning.

Bara så du vet: våra damboots är inte bara mindre och rosa. Alla våra damboots och dambindningar är utrustade med vår speciella True Fit™-design som är konstruerad med hänsyn till kvinnliga åkares biomekanik. När allt sitter rätt är det lättare att åka.


Sätta ihop delarna

Det är superenkelt att göra i ordning brädan.

 • Steg 1: Sätt in monteringsbeslagen i The Channel. Beroende på om du har Re:Flex™- eller EST®-bindningar behöver du justera monteringsbeslagen efter var de är fästa. Re:Flex™ fästs med medföljande disk, och EST fästs på utsidan av bindningen. Dra åt beslagen under säsongen så att de alltid sitter säkert.
 • Steg 2: Justera din stance. Med The Channel kan du ha valfri stance, både vad gäller vinklar och bredd. Brädan har en referensstance som är rekommenderad stance baserat på brädans design och storlek, men du kan prova dig fram tills du hittar det som passar dig bäst. Vad gäller vinklarna rekommenderar vi att du börjar med 12 grader på framfoten och −12 grader på bakfoten, men möjligheterna är oändliga så prova dig fram och ha kul under tiden!
 • Steg 3: Justera dina bindningsremmar och hi-backs. Hi-back-rotationen ser till att du håller rätt position på brädan och ger dig bästa respons. Det viktigaste är att det känns bekvämt.
             
 •            
 •            
 •            
 •            
 •            
 •            

För mer hjälp kan du kolla in våra videor om hur du gör i ordning din snowboard. Om du har frågor om vilken utrustning som passar dig eller hur man sätter ihop den är du välkommen att kontakta Burton Guides. Vi önskar dig en fantastisk säsong!


SHARE