The Burton Blog

Burtons officiella köpguide för snowboardhandskar

Burtons officiella köpguide för snowboardhandskar

Snowboardhandskar (eller vantar) är en obligatorisk del av ytterkläderna för alla snowboardåkarer, men med så många olika alternativ kan det kännas överväldigande att hitta rätt. Den goda nyheten är att det finns ett par perfekta handskar eller vantar för varje förhållande och användningsområde. Vandrar du i skogskanten i bergen du är välbekant med och vill slippa svettiga händer? Behöver du ett extra hållbart skydd mot vassa kanter när du åker på anläggningen? Eller vill du bara bygga en snögubbe? Vad som än gäller i ditt fall har vi vad du behöver.

Burton erbjuder ett stort urval av snowboardhandskar och -vantar, men du har säkert märkt att det finns massor av olika storlekar, stilar, material, egenskaper och värmande egenskaper. För att förenkla din shoppingupplevelse satte vi oss ner med Burton Guides kundtjänstteam, mjukvaruexperter och professionella snowboardåkare för att sammanställa denna omfattande köpguide för snowboardhandskar.

snowboarding-gloves-mittens-and-gloves.jpg

Denna steg-för-steg-process hjälper dig att välja det perfekta paret och är speciellt utformad för onlineköp på burton.com – använd bara lämpliga filter och ta dig igenom följande steg.

 1. Välj handskar eller vantar (och foder)
 2. Välj din önskade värmande egenskaper
 3. Välj en passform för ärmslut
 4. Välj funktioner och teknik
 5. Välj färger och tryck
 6. Välj prisläge
 7. Få den perfekta passformen

Proffstips: För att köpa handskar eller vantar i en Burton-butik behöver du bara be en vänlig Burton-guide om hjälp, så får du vägledning genom denna process.

Steg 1: Välj handskar eller vantar (och foder)

Många snowboardåkare slits mellan att köpa snowboardhandskar eller vantar. Den goda nyheten är att det verkligen inte finns ett fel svar. Beslutet att välja handskar eller vantar är helt personligt och beror på dina preferenser för passform, värme och fingerfärdighet.

 • Snowboardhandskar ger mer fingerfärdighet än vantar, för mer komplicerade uppgifter, som att knyta skosnören, justera spännen eller dra igen dragkedjor på jackan. Med handskar är det även enklare att hålla saker, som stavar (när du skinnar) eller en dryck (när det är dags för après). Den största begränsningen med handskar är värmen, vilket du bör vara medveten om om du har problem med cirkulationen eller ofta åker i mycket kalla förhållanden.
 • Snowboardvantar utmärker sig på att hålla händer och fingrar varma i kalla miljöer genom att hålla ihop alla fingrar. De kan även vara mindre begränsande än handskar, med mer utrymme inuti för kemiska handvärmare. Vantar passar särskilt bra med Burtons Step On-bindningssystem – titta mamma, inga spännen. Den största begränsningen med vantar är bristen på fingerfärdighet för komplicerade uppgifter.
 • Handskfoder är som underställ för dina händer. De är gjorda av fukttransporterande tyg som för bort svett från huden, håller händerna torra samtidigt som det tillför extra värme. Kombinera handskfoder och isolerade handskar eller vantar för extra värme och komfort när du åker.
snowboarding-gloves-liners.jpg

Steg 2: Välj din önskade värmenivå

snowboarding-gloves-hang-tags.jpg

Bedömningen av hur varma eller kalla vi känner oss kan variera kraftigt från person till person. Så istället för med specifika temperaturklassificeringar (exempelvis 0 grader Celsius) delas Burton snowboardhandskar och -vantar in i tre allmänna kategorier, eller åkförhållanden.

 • Mild (året runt): Mild-handskar och -vantar har ingen eller begränsad fodring och är bra för högaeroba aktiviteter, vårförhållanden och utomhusaktivitet under andra årstider än vintern, t.ex. vandring, löpning eller camping. Observera att de flesta foder anses fungera för hela säsongen.
 • Kall (högvinter): Kall-handskar och -vantar är standard och bra vid måttlig vintertemperatur. Högvinterhandskar och -vantar kan användas i kallare väder om de kombineras med foder och/eller handvärmare.
 • Arktisk (intensivkyla): Arktisk-handskar och -vantar har mest isolering för de kallaste vinterdagarna. Kombinera denna typ av handske/vante med foder och/eller handvärmare om du lätt blir kall eller har problem med cirkulationen.

Eftersom modeller och isoleringsgrad för Burtons handskar och vantar kan ändras från säsong till säsong, bör du kontrollera hängetiketten eller produktbeskrivningen för att veta att du får den isoleringsnivå du behöver.

Obs! Temperaturintervallen ovan ska uppfattas som hur värmande ett par Burton-handskar eller -vantar är jämfört med en annan handske eller vante.

Steg 3: Välj en passform för ärmslut

snowboarding-gloves-under-the-cuff.jpg

Burton-handskar och -vantar finns i många olika längder, och beskrivs som ”underärms-” eller ”överärms-” handskar eller vantar.

 • Handskar och vantar som du har på dig under ärmsluten är kortare och mindre skrymmande i handledsområdet och passar bekvämt innanför ärmarna på snowboardjackan. De är ett utmärkt val vid mild temperatur, åkning på anläggning eller för den som bara föredrar denna stil. Handskar och vantar som bärs under ärmslut stängs vanligtvis med ett elastisk kardborrband som håller tätt runt handlederna.
 • Handskar som bärs utanpå ärmsluten är längre och kan nå upp till 15 cm ovanför handleden. Dessa handskar och vantar är designade för att fästa över mudden på din snowboardjacka, vilket ger mer skydd mot kallt väder och snö. Handskar och vantar som bärs utanpå ärmsluten passar bra för åkning under blåsiga och kalla vinterdagar med snöfall och under terrängturer när det bästa skyddet mot vädrets makter krävs.
snowboarding-gloves-over-the-cuff.jpg

Steg 4: Välj funktioner och teknik

snowboarding-gloves-hand-warmers.jpg

Burton snowboardhandskar finns med många olika funktioner och tekniker för att göra din dag på fjället mer bekväm och trevlig. Följande lista beskriver de mest populära alternativen som finns tillgängliga som produktfilter för handskar och vantar på Burton.com.

 • GORE-TEX: Handskar och vantar med ett GORE-TEX vattentätt membran som andas (med GOREs Warm-teknologi) är garanterat hållbart vattentäta, vindtäta och andningsbara.
 • Dryride: Dryride är Burtons vattentäta andningsbara teknik. Dryride-handskar och -vantar är mycket andningsbara, vattentäta och snabbtorkande.
 • Läder: Helläderhandskarna är slitstarka med en klassisk stil som är svår att överträffa.
 • Living Lining: Burtons termoreglerande teknologi som hjälper till att reglera din kroppstemperatur mer effektivt under föränderliga förhållanden. Ett smart lager av tyg hjälper till att reglera temperaturen med fibrer som krymper för att öka ventilationen eller expanderar för att öka värmeisoleringen.
 • Kompatibel med pekskärm Pekskärmskompatibla fingrar gör att du kan använda din smartphone med handskarna på. Denna funktion erbjuds på en mängd olika modeller, från innerhandskar till isolerade handskar och även vissa vantar.

Två ytterligare funktioner som inte ingår i produktfiltren på Burton.com, men som du bör tänka på när du väljer snowboardhandskar eller -vantar:

 • Handledsband: Handledsband är snören som fäster handskarna vid handlederna eller snowboardjackan. De förhindrar oavsiktliga fall från skidliften (bra för små åkare) eller förlust under gårdsförsäljningen. Denna funktion finns på många Burton-handskar och -vantar.
 • Kompatibla med handvärmare: I allmänhet betyder handvärmarkompatibel att små fickor (ofta säkrade med blixtlås) finns på handskens/vantens sida vid sidan om handflatan och ger plats för kemiska handvärmare. Den här funktion är bra för personer med cirkulationsproblem, eller alla som vill hålla händerna extra varma i backen. Vidare kan handvärmarfickor öppnas och lämnas öppna för bättre ventilation under varma dagar.

Obs! Handskars och vantars egenskaper och utförande utvecklas ständigt. För en omfattande lista över tillgängliga alternativ, besök kategorin för handskar och vantar på Burton.com.

Steg 5: Välj färger och tryck

snowboarding-gloves-burton-ak-mittens.jpg

Snowboardhandskar och -vantar håller händerna varma, men det betyder inte att de inte kan vara snygga samtidigt. Det kan vara roligt att välja ett par som passar din snowboardjacka och snowboardbyxor. Gillar du inte flashiga färger? Oroa dig inte, de flesta stilar finns i svart eller andra neutrala färger.

Steg 6: Etablera din budget

Oavsett om du skaffar en debutantsprismodell, premiumhandskar och vantar [ak] eller hittar ett erbjudande på reavaror, är slutsatsen att vi erbjuder en handske eller vante för varje budget.

Proffstips: Du kan sortera alla Burton-handskar och -vantar efter pris på burton.com.

(Sista) Steg 7: Få perfekt passform

Du skulle inte springa ett maraton i ett par skor som är för tighta, och du bör inte försöka uthärda en dag av snowboardåkning i ett par handskar som inte sitter ordentligt. Handskar som är för små kommer att begränsa cirkulationen, vilket leder till kalla händer och fingrar. De är också mer benägna att slitas ut i förtid på grund av extra stress på sömmarna. När du har listat ut vilka par handskar eller vantar du vill ha, följ dessa enkla steg för att få den perfekta passformen.

Börja här: Se Burtons storlekstabell för handskar och vantar för att avgöra vilken storlek du ska beställa. Och oroa dig inte om du råkar få fel storlek. Du har 30 dagar på dig att returnera oanvända produkter för full återbetalning.

Du kan även gå till din lokala Burton snowboardbutik för att prova handskar eller vantar personligen.

Obs! Det är en bra idé att prova handskar med snowboardjackan som du kommer att ha på dig när du åker. Detta hjälper dig att se till att handskarna sitter bekvämt över eller under ärmsluten på din jacka.

För att bestämma passform personligen: Börja med att sätta en handske på din dominerande hand (dominerande händer är i allmänhet lite större).

snowboarding-gloves-fit-hand.jpg

Med din andra, bara hand, nyp tag i överflödigt material på spetsen av dina handskar. Du bör ha lite extra utrymme vid fingertopparna, cirka 0,5 centimeter.

snowboarding-gloves-fit-hand-2.jpg

Slutligen, knyt din handskbeklädda hand till en knytnäve. Det bör finnas minimalt tryck från handsken och ingen begränsning av rörelseförmågan på dina fingrar eller hand. Upprepa processen för din icke-dominanta hand.

snowboarding-gloves-fit-hand-2.jpg

Proffstips: Om du tänker använda snowboardfoder för handskar, ha dem på dig när du provar handskarna för att få rätt storlek.

Om du är osäker: besök en Burton-butik

Efter att ha läst den här köpguiden bör du ha all information du behöver för att beställa perfekta snowboardhandskar eller -vantar online. Vi vet ändå att även de mest självsäkra läsare ibland föredrar att besöka en Burton-butik där man kan prova en mängd olika handskar på plats. Den goda nyheten är att vår kunniga återförsäljarpersonal gärna hjälper till och är beredda att diskutera alla tillgängliga material, alternativ och stilar, för att du ska hitta precis det du söker.

snowboarding-gloves-apres-beverage.jpg

SHARE