INTEGRITETSPOLICY OCH COOKIES

 

DATASKYDD

Burton Sportartikel GmbH tar frågor om dataskydd på mycket stort allvar och samlar in, bearbetar och använder kunders personuppgifter uteslutande i enlighet med de principer som beskrivs nedan, med hänsyn till tillämpliga dataskyddslagar, i synnerhet Förordningen (EU) 2016/679 (GDPR).

 

ANSVARIGT ORGAN

1,1 – Det organ som ansvarar för driften av Burton.com, samt för insamling, bearbetning och användning av dina personuppgifter i enlighet med tillämpliga bestämmelser för dataskydd är Burton Sportartikel GmbH, Hallerstraße 111, 6020 Innsbruck, Österrike.

 

INSAMLING OCH LAGRING AV PERSONUPPGIFTER

2,1 – Termen ”personuppgifter” avser all information som rör en identifierad eller identifierbar fysisk person. Detta inkluderar exempelvis ditt namn, telefonnummer, postadress och e-postadress.

2,2 – Personuppgifter som definieras i tillämpliga bestämmelser för dataskydd inkluderar även information om din användning av Burton.com. Genom att besöka denna webbplats ger du ditt slutgiltiga samtycke (Art. 6 (1) punkt a i GDPR) till korttidslagring av anslutningsdata för den begärande datorn (IP-adress), de sidor du besöker på vår webbplats, datum och längd för ditt besök, identifikationsdata för den typ av webbläsare och operativsystem som används, den webbplats från vilken du besöker oss, innehållet i din kundvagn i händelse av eventuellt köp och tid som spenderades på sidan tills beställningen gjordes. Detta är nödvändigt för tillhandahållandet av innehållet på webbplatsen. Din IP-adress raderas efter att webbplatsen har använts. Vi använder inte användardata för att fastställa din identitet och vi kombinerar dem inte heller med andra personuppgifter som vi lagrar. Vi använder dessa data endast för statistiska ändamål.

2,3– Förutom de användardata som beskrivs i paragraf (2,2) ovan kommer vi endast att samla in personuppgifter om du frivilligt delar dem med oss. Följande data samlas i synnerhet in när du gör en beställning eller öppnar ett kundkonto: namn, postadress, e-postadress och telefonnummer. Betalningsinformation, såsom bankuppgifter eller kreditkortsnummer, samlas också in när du gör en beställning. Se mer information under ”Dataskydd för betalningar och onlinebeställningar”.

2,4 – Personuppgifterna som delas av dig (namn, postadress, e-postadress, telefonnummer, bankuppgifter, kreditkortsnummer) lagras lagligt och enligt de tillämpliga bestämmelserna om dataskydd. Dina uppgifter kommer naturligtvis att behandlas konfidentiellt.

 

DINA RÄTTIGHETER AVSEENDE DINA PERSONUPPGIFTER

3,1 – Förutsatt att lagligheten för den specifika personuppgiftsbehandlingen baseras på ditt samtycke kan detta samtycke när som helst återkallas (helt eller delvis) genom att skicka ett e-postmeddelande till privacy@burton.at. Detta kan påverka funktionaliteten hos innehållet som erbjuds på denna webbplats.

3,2 – Dessutom har du rätt att få information om personuppgifter om dig själv, rätten till dataportabilitet, rätten att få personuppgifter rättade eller raderade och rätten att få bearbetningen av dina personuppgifter begränsad eller att invända mot att dina personuppgifter bearbetas. Du kan utöva dessa rättigheter genom att skicka ett e-postmeddelande till privacy@burton.at.

3,3 – Slutligen har du rätt att lämna in ett klagomål till den österrikiska dataskyddsmyndigheten, Hohenstaufengasse 3, 1010 Wien, dsb@dsb.gv.at, www.dsb.gv.at.

 

KUNDKONTO OCH ONLINEBESTÄLLNINGAR

4,1 – Följande data samlas in när du öppnar ett kundkonto eller gör en beställning: namn, postadress, e-postadress och telefonnummer (så småningom även födelsedatum). Betalningsinformation, såsom bankuppgifter eller kreditkortsnummer, samlas också in när du gör en beställning.

4,2 – Under beställningsprocessen kodas dina personuppgifter via ”Secure Socket Layer” (SSL) och överförs via internet (exklusive adressöverföring inom nyhetsbrevsprenumerationer). Vi använder ett mycket säkert 128-bitars kodningssystem.

4,3 – Kreditkortsuppgifter sparas inte men har mottagits direkt och behandlats av vår betalningsleverantör ”Adyen” och vår bedrägerileverantör ”Riskified”. Ingen betalning eller order som görs på denna webbplats är föremål för kreditkontroll eller poängsystem såvida du inte uttryckligen informeras om detta under utcheckningen när du väljer betalningsmetod. Denna webbplats drivs på Salesforce-plattformen och är 100% PCI-kompatibel, vilket innebär att det vid ingen tidpunkt under beställningsprocessen eller efterbeställningsprocessen är några kreditkortsuppgifter eller bankkontonummer som sparas eller hålls kvar av operatören.

4,4 – Vi använder både tekniska och organisatoriska åtgärder för att säkra vår webbplats och våra system mot dataförlust, destruktion, åtkomst, manipulation eller distribution av obehöriga personer. Åtkomst till ditt kundkonto är endast möjligt genom att ange ditt personliga lösenord. Se till att dina inloggningsuppgifter alltid är konfidentiella och stäng alltid webbläsarfönstret när du är färdig med kommunikationen med oss, särskilt om du använder en delad dator.

4,5 – Ditt namn, din postadress, din e-postadress och ditt telefonnummer (och eventuellt även födelsedatum) kommer att lagras i syfte att uppfylla avtalet eller för syften innan avtal (Art. 6 (1) punkt b i GDPR).

4,6 – Vi lagrar de personuppgifter som samlas in efter att de har behandlats och de raderas inte senare än 40 månader efter att kontraktet har uppfyllts och/eller du tar bort ditt kundkonto.

4,7 – Under denna databehandling kommer vi att vidarebefordra de personuppgifter som samlas in till våra betalnings- och leveransleverantörer.

 

DATASKYDD FÖR BARN

5,1 – Barn under 13, läs detta: Burton har åtagit sig att skydda barns integritet på nätet. I enlighet med Children's Online Privacy Protection Act kommer vi inte medvetet att samla in någon information från barn under 13. Burton.com säljer inte produkter för inköp av barn. Vi säljer barnprodukter för inköp av vuxna.

5,2 – Barn under 16, läs detta: Tyvärr, men om du är under 16kan du endast handla på burton.com med hjälp av en förälder eller vårdnadshavare.

 

E-POSTANNONSER

6,1 – Genom att registrera dig för Burtons nyhetsbrev ger du oss uttryckligen tillåtelse genom att ge ditt samtycke till att använda din e-postadress (inklusive metadata) och frivilligt tillhandahålla personuppgifter för interna reklamsyften (Art. 6 (1) punkt a i GDPR). Du kan när som helst invända mot utskick av nyhetsbrevet och använda din e-postadress i annonseringssyfte med framtida verkan genom att klicka på länken som ingår i nyhetsbrevet eller i kampanjens e-postmeddelanden. Vi kommer även att meddela dig om denna invändning separat i e-postmeddelandet som medföljer vårt nyhetsbrev och i alla andra e-postmeddelanden.

6,2 – Våra nyhetsbrev är inte riktade till barn. Vi samlar inte medvetet in personligt identifierbar information från barn utan tillstånd från en förälder eller vårdnadshavare om det inte tillåts enligt tillämplig lag. Du måste vara minst sexton år för att ge oss dina personuppgifter. Genom att registrera dig för e-post bekräftar du att du är minst sexton år gammal. Om vi meddelas eller får reda på att en minderårig har skickat in personuppgifter till oss via våra media eller på annat sätt, kommer vi att radera dessa personuppgifter.

 

ANVÄNDNING AV COOKIES

7,1 – Vår webbplats använder HTTP-cookies för att lagra användarspecifika data. En cookie är ett kort datapaket som byts ut mellan webbläsaren och webbservern, men det är meningslöst för både webbläsaren och webbservern. Endast för webbapplikationen får cookies distinktion, t.ex. Som en onlinebutik finns innehållet i en virtuell kundvagn. Det finns två typer av cookies: Förstapartscookies skapas av vår webbplats och tredjepartscookies skapas av andra webbplatser (t.ex. Google Analytics). Det finns tre typer av cookies: nödvändiga cookies för att säkerställa webbplatsens grundläggande funktionalitet, funktionella cookies för att säkerställa webbplatsprestanda och målinriktade cookies för att förbättra användarupplevelsen. Vi använder cookies för att göra vår webbplats mer användarvänlig. Vissa cookies lagras på din enhet tills du tar bort dem. De låter oss känna igen din webbläsare vid ditt nästa besök. Du kan också välja att låta din dator varna dig varje gång en cookie skickas, eller så kan du välja att stänga av alla cookies. Du gör detta genom dina webbläsarinställningar på varje webbläsare och enhet som du använder. Varje webbläsare är lite annorlunda, så titta på webbläsarens hjälpmeny för att lära dig hur du ändrar dina cookies. Om du i allmänhet inte tillåter oss att använda cookies, du inaktiverar dem via webbläsarinställningar eller nekar vår cookie-användning, kanske vissa funktioner och sidor inte fungerar som förväntat. Du kan alltid ändra dina inställningar genom att besöka ”inställningar cookies” längst ner på varje sida i Burton.com. För mer information om hur du ändrar dina webbläsarinställningar och om cookies i allmänhet kan du besöka www.allaboutcookies.org.

 

SOCIALA INSTICKSPROGRAM

Vi använder så kallade insticksprogram för sociala medier på denna webbplats. När du besöker denna webbplats ställer systemet automatiskt in en anslutning till sociala medier och vidarebefordrar data till sociala medier (t.ex. IP-adress, besök på webbplatsen osv.). Denna dataöverföring sker utan någon åtgärd och utöver operatörens ansvar och endast om du är inloggad på ett av följande sociala medienätverk. Inga data kommer att överföras om du är utloggad. De automatiskt överförda uppgifterna kommer endast att användas av användaren av nätverket för sociala medier, inte av användaren av denna webbplats.

8,1– Insticksprogram för Facebook
Vi använder Facebook, ett nätverk för sociala medier av Facebook Ireland Ltd. 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbor, Dublin 2 Irland. Om vilka funktioner (sociala insticksprogram) Facebook tillhandahåller kan du läsa här https://developers.facebook.com/docs/plugins/. Genom att besöka vår webbplatsinformation kan du överföras till Facebook. Om du har ett Facebook-konto kan Facebook förknippa den informationen med ditt personliga konto. Om du inte vill det, logga ut från Facebook. Integritetspolicyn, vilken information Facebook samlar in och hur de använder dem hittar du här.

8,2 – Twitter insticksprogram
Vi använder funktioner på den här webbplatsen från Twitter, ett socialt nätverk, Twitter International Company, One Cumberland Place, Fenian Street, Dublin 2 D02 AX07, Irland. Detta gör det också möjligt att överföra personuppgifter till Twitter. Vi övervakar inte detta datautbyte och lagrar inte någonting k det. Om du vill veta mer om användningen av dina uppgifter av Twitter hittar du all information i Twitters integritetspolicy. Om du har ett konto på Twitter kan du ändra dina sekretessinställningar i Kontoinställningar här.

8,3 – Youtube plugin
Vi använder funktioner på den här webbplatsen från Youtube, en videotjänst, Youtube, LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, Kalifornien 94066, USA. Genom att besöka sidor på vår webbplats som har integrerade Youtube-videor överförs data till Youtube, lagras och utvärderas. Om du har ett Youtube-konto och du är inloggad kommer det att kopplas till ditt personliga konto och de data som lagras. Vilka data Google samlar in och hur den använder denna information kan hittas här.

8,4 – Instagram Plugin
Vi använder funktioner på webbplatsen för sociala nätverk Instagram, Instagram LLC, 1601 Willow Rd, Menlo Park CA 94025, USA. Vi kan visa bilder och videor med ”Bädda in Instagram”-funktioner. Genom att ringa upp sidor som använder sådana funktioner överförs data (IP-adress, webbläsardata, datum och tid, cookies) till Instagram, lagras och utvärderas. Om du har ett Instagram-konto och du är inloggad kommer den informationen att kopplas till ditt personliga konto och de data som lagras i den. Integritetspolicyn som samlar in information om Instagram och hur man använder den kan hittas här.

8,5 – Insticksprogram
Vi använder knappar och widgets på vår webbplats från det sociala medienätverket Pinterest, Pinterest Inc., 808 Brorie Street, San Francisco, Kalifornien 94103, USA. Genom att ringa upp sidor som använder sådana funktioner överförs data (IP-adress, webbläsardata, datum och tid, cookies) till Pinterest, lagras och utvärderas. Integritetspolicyn, vilken information Pinterest samlar in och hur de använder dem hittar du här.

8,6 – Google Maps Plug-Ins
Vi använder Google Maps från Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway Mountain View, Kalifornien 94043, USA) på vår webbplats. Genom att använda funktionerna i denna karta kommer data att överföras till Google. Vilka data Google samlar in och hur den använder denna information kan hittas här.

8,7 – Facebook Pixel
Vi använder på den här webbplatsen Facebook Pixel på Facebook, ett nätverk för sociala medier som tillhör företaget Facebook Ireland Ltd., 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbor, Dublin 2 Irland. Den kod som används på den här sidan kan utvärdera beteendet hos besökare som har kommit till denna webbplats via en Facebook-annons. Detta kan användas för att förbättra Facebook-annonser och denna information samlas in och lagras av Facebook. Insamlade data är inte synliga för oss men kan endast användas inom ramen för annonsering. Användningen av Facebook-pixelkoden sparar även cookies. Genom att använda Facebook-pixeln kommer besöket på denna webbplats att kommuniceras till Facebook, så att besökare får se matchande annonser på Facebook. Om du har ett Facebook-konto och är inloggad kommer besöket på denna webbplats att kopplas till ditt Facebook-användarkonto. Hur Facebook använder denna pixel för reklamkampanjer kan läsas här. Om du är inloggad på ditt Facebook-konto kan du ändra dina annonseringsinställningar här. Klicka här för att hantera dina inställningar för användningsbaserad annonsering online. Du kan avaktivera eller aktivera många leverantörer samtidigt eller göra inställningar för enskilda leverantörer. Mer information om Facebooks datapolicy finns här.

 

GOOGLE ANALYTICS

9,1 – Vi använder Google Analytics från Google Inc. (1600 Amphitheater Parkway Mountain View, Kalifornien 94043, USA) för att statistiskt analysera besökardata. Google Analytics använder cookies som möjliggör en analys av användarens användning av webbplatsen. Data som genereras av en cookie gällande användningen av denna webbplats (inklusive användarens IP-adress) överförs vanligtvis till en Google-server i USA och lagras där under en period på 14 månader. Europeiska kommissionen fattar beslut om överföring av personuppgifter till USA. Baserat på operatörens begäran använder Google de överförda uppgifterna för att utvärdera användarens användning av webbplatsen, sammanställa rapporter om webbplatsens aktiviteter och tillhandahålla ytterligare tjänster relaterade till användningen av webbplatsen och internet. Google kan även överföra data till tredje part, om detta krävs enligt lag eller i den utsträckning tredje parter behandlar uppgifterna å Googles vägnar. IP-anonymisering är aktiv på denna webbplats, d.v.s. att användarens IP-adress trunkeras först av Google inom EU:s medlemsstater eller i andra stater som ingår i avtalet för Europeiska ekonomiska samarbetsområdet. Endast i undantagsfall är den fullständiga IP-adressen överförd till en Google-server i USA och trunkeras där. Användare kan blockera lagring av cookies inom ramen för Google Analytics genom att välja en lämplig inställning i deras webbläsare. Det är som ett resultat därav dock möjligt att det inte är möjligt att använda alla funktioner på denna webbplats fullt ut. Dessutom kan användare blockera överföring av data relaterade till deras användning av webbplatsen som genereras av cookien (inklusive deras IP-adress) till Google och förhindra Google från att bearbeta deras data genom att ladda ner och installera webbläsarplugin som finns på följande länk: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. För mer information om användarvillkor och sekretess, besök Google Analytics här eller här.

 

LÄNKAR TILL ANDRA WEBBPLATSER

10,1 – På vår webbplats hittar du även länkar till andra webbplatser. Vi tar inget specifikt ansvar för riktigheten, fullständigheten, lagligheten, objektiviteten och aktualiteten i innehållet på dessa webbplatser.

 

FRÅGOR OCH FEEDBACK

12,1 – Vi välkomnar frågor, kommentarer och funderingar om vår integritetspolicy och integritetspraxis. Om du vill ge feedback eller om du har frågor eller funderingar eller vill utöva dina rättigheter relaterade till dina personuppgifter, skicka ett e-postmeddelande till oss på privacy@burton.at. Om du kontaktar oss med ett klagomål om sekretess kommer det att bedömas med syftet att lösa problemet på ett tidsenligt och effektivt sätt.
 


Uppdaterad 2019-07-16