The Burton Blog

Burton Europe donerar 250 ryggsäckar till SOS Barnbyar

Helt enligt mottot ”Dela glädjen att lära sig” donerar vi ryggsäckar till SOS Barnbyar lagom till skolstarten.

För varje ryggsäck som säljs mellan 3 och 9 augusti 2020 gick ytterligare en till den ideella organisationen. Tack vare ert entusiastiska stöd har vi kunnat överlämna hela 250 ryggsäckar till barnen i SOS Barnbyar.

Coronakrisen var och är inte lätt för någon, men den är förmodligen en av de svåraste tiderna för barn med tidigare problem. Inte bara för att de inte har fått träffat någon eller knappast någon av sina föräldrar och vänner på grund av försiktighetsåtgärderna. Den aktuella situationen var, och är fortfarande, också en stor utmaning från ett skolgångsperspektiv, med endast virtuell tillgång till klassrummet. Dessa barn har nämligen redan gått igenom mycket och det är särskilt i dessa tider desto viktigare att hjälpa dem för att lindra eventuella ytterligare belastningar. Med vår donation vill vi göra barnen glada och därmed ge en positiv balans till den något annorlunda skolstarten.

SOS-Kinderdorf-Kinder-Rucksack.JPG
©SOS Barnbyar
SOS Kinderdorf Rucksack Spende.jfif
©SOS Barnbyar
SOS-Kinderdorf-Rucksack-Schule.jpg
©SOS Barnbyar

Vad gör SOS Barnbyar egentligen?

SOS Barnbyar har gjort det till sin uppgift att förse behövande barn med ett kärleksfullt hem, stödja deras familjer i svåra situationer i livet och gemensamt leda dem ut ur krisen. På så vis hjälper SOS Barnbyar hållbart och målinriktat i 136 länder runtom i världen – tillsammans med stöd från deras donatorer och gudföräldrar.

Organisationen grundades redan 1949 i Tyrolen och driver idag inte bara 550 barnbyar, utan också mer än 1500 program, som till exempel:

  • Familjehjälp
  • Sociala centra
  • Nödhjälpsprogram
  • Skolor och mycket mer

Med detta engagemang verkar SOS Barnbyar idag runtom i världen och ger ett betydande bidrag till att förbättra vårt samhälle.


SHARE